Evenwichtig leven

Lindehout
20 x 20 x 15 cm

Voor belangstellenden beschrijf  ik in het kort de totstandkoming van het beeldje Evenwichtig leven. Maak eerst een schets op papier. Werk dit vervolgens ruimtelijk uit met klei. Als je tevreden bent over het ontwerp ga je aan de slag met het houtblok.

Zaag het lindehout in stukken en snijd daarvan de ronde “steen”-vormen. Gebruik daarvoor eerst een rasp, vervolgens een vijl en tenslotte schuurpapier van grof naar fijn. Als alles glad is en geen krasjes meer vertoond, kun je het beeldje enkele keren insmeren met lijnolie, de nerven in het hout worden dan duidelijker en het geheel krijgt een mooie zachte glans. Voor het onderste deel gebruik je een halve bol die je met stof kunt omkleden.

Met deze sculptuur wil ik een evenwichtig leven uitbeelden. Het beeldje bestaat uit losse gestapelde onderdelen. Eerst is er de basis waarop het leven rust. Het leven zelf is het grotere gedeelte wat daar op ligt. Daarboven liggen de gebeurtenissen, de leuke en de verdrietige, de emotionele en de noodzakelijke. Het geheel rust op de aarde. De kunst van het leven is om deze onderdelen in balans te houden.

 

 

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone