Keith Jarrett

1985 was de laatste keer dat ik Keith Jarrett live had gezien. Het concert werd destijds abrupt beëindigd omdat er foto’s werden genomen tijdens het optreden, Jarrett was hier niet van gediend. Keith Jarrett, een muzikant pur sang die door niets of niemand gestoord wil worden tijdens zijn sessie. Dat bracht een soort spanning mee toen ik eergisteren naar De Doelen in Rotterdam ging om naar mijn grote voorbeeld en leermeester te gaan.

Opstelling Keith Jarrett – De Doelen Rotterdam

Net als toen, in 1985, werd ook nu nadrukkelijk verzocht geen foto’s of video’s te maken. Gelukkig gaf iedereen in de uitverkochte zaal er gehoor aan en konden we genieten van een een geweldige en volledige show van de inmiddels al oud geworden Keith Jarrett, Gary Peacock en Jack DeJohnette. Het was, ondanks het geluid dat in het eerste bedrijf niet optimaal was afgesteld op de zaal, een legendarische avond. Ik ben daarom ook ontzettend blij dat ik het concert van Jarrett nog een keer heb kunnen meemaken, want als ik eerlijk ben zie ik het niet gauw gebeuren dat hij nog een keer naar Nederland komt, gezien zijn leeftijd en fysieke toestand. Maar de muziek loog er niet om, zo indrukwekkend mooi.

Dit jazztrio van Jarrett is het langst bestaande jazztrio dat we kennen en vierden met deze toer hun 30 jarige jubileum.

Enfin, typisch een gevalletje van “je had er bij moeten zijn”. Maar omdat niet iedereen dat voorrecht had heb ik op YouTube een mooi alternatief gevonden.

Veel plezier ermee, en mocht je de kans krijgen deze man nog een keer te kunnen zien….

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone