Groningen Kunststad

Wie in de buurt van de stad Groningen is en van kunst houdt kan zijn hart ophalen. Neem bijvoorbeeld het Groninger Museum. Dit jaar toont het museum een groot deel van haar uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunst.

Even terzijde: moderne en hedendaagse kunst is niet hetzelfde. Onder moderne kunst vallen de  nieuwe stromingen, zoals het kubisme, het futurisme, het dadaïsme enz. die destijds als zeer vernieuwend werden beschouwd, maar eveneens werden verguisd door de kunstcritici. Onder hedendaagse kunst verstaan we de stromingen en nieuwe uitingen van kunst van deze tijd.

Enfin, Groningen dus. Er is veel kunst. Je kunt er niet omheen. Op straten en pleinen staan in de stad ruim 400 beelden en andere kunstuitingen. Zo zie je bij het Centraal station het Peerd van Ome Loeks, een beroemd beeld gemaakt door Jan de Baat. Ook word je verrast door een heel bijzonder urinoir ontworpen door Rem Koolhaas. (zie afbeelding)

1224794851-66891

Talrijke galeries met kunst van bekende kunstenaars, zoals Henk Helmantel, en minder bekende kunstenaars vind je in het centrum van Groningen. Ook het Stripmuseum mag je niet overslaan. Voor beginnende kunstenaars is het aanbod van schilderscursussen en workshops overweldigend.

Groningen kent naast veel beeldende kunst ook vele theaters, waar men kan genieten van muziek-, toneel- en dansvoorstellingen. Kortom, houd je van kunst? Ga naar Groningen en laat je inspiratie de vrije loop.

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>