Karma – Oorzaak en Gevolg

 

Terug naar het Overzicht Maçonnieke Schilderijen

image-800x600

Oorzaak en gevolg3

“Wat je zaait, zul je oogsten”
“Wie kaatst moet de bal verwachten”

De wet van Oorzaak en Gevolg is een universele natuurwet die altijd en overal werkzaam is. Deze wet wordt ook wel de wet van Herstel van Harmonie genoemd. De wet is van toepassing op alle levende wezens, op rassen en groepen, maar ook buiten de aarde in de gehele kosmos. De wet, ook wel Karma genoemd, is werkzaam op zowel fysiek als mentaal niveau. Het doel van de wet is het bereiken van harmonie en evenwicht bij het uitvoeren van gedachten, woorden en handelingen. Van daaruit lijkt Karma ogenschijnlijk te straffen of te belonen, terwijl zij slechts bezig is op rechtvaardige wijze de harmonie te herstellen.
Deze natuurwet is onlosmakelijk verbonden met de leer van wedergeboorte, daar zij niet slechts op fysiek niveau werkt, maar ook op de ziel.
Esoterische kennis over de werking van de wet van Oorzaak en Gevolg wordt ons aangereikt vanuit de oude mysteriescholen en geschriften, waarin de leer wordt uitgedragen dat de mens zelf de regisseur is van zijn leven.

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>